Blogg

Hvorfor er det så vanskelig å gjøre det du vet er bra for deg?

helse livsstil stress Dec 29, 2021

Hvorfor er det så vanskelig å gjøre det du vet er bra for deg?

 

Du vet at det er bra for deg å sove nok, trene, spise sunt og stresse mindre. 

 

Hvorfor er det da så innmari vanskelig å gjøre alt dette?

 Jeg tror det finnes mange grunner til at dette blir vanskelig, la meg dele tre av grunnene med deg:

 

1) Det er uvant.

Du er vant til å tenke på alle andre, følge opp forpliktelser, forventninger og behovene til de du er glad i og jobber sammen med. Vel og bra. 

Men selv om du ikke har vært vant til å prioritere deg selv frem til i dag, betyr ikke det at du ikke kan gjøre det nå. Start i det små med å gi deg selv det du vet at du trenger mer av. Og dersom du ikke aner hva det kan være; start med å bli bevisst på hva det er! Dette kan øves opp og vaner kan endres. Det tar bare litt tid.

 

2) Du tenker at du må...

Les videre...

Hva hjelper mot stress?

Har du tenkt på hva stress egentlig handler om?

 

Stress trenger ikke å handle om full timeplan eller travle dager og det trenger ikke å synes på utsiden i det hele tatt. 

Veldig ofte handler stress om at fokuset ditt er på noe annet, et annet sted, at du skulle ønske du var annerledes enn den du er - her og nå. Dersom du store deler av tiden din har fokuset på fortid, fremtid eller en ønskesituasjon, kan det føre til stress. 

Og stress over tid kan føre til ulike fysiske og psykiske symptomer, som gjør deg sliten. Kanskje har du vondt i kroppen, problemer med å sove, kort lunte eller andre helt vanlige symptomer på stress? 

En ting er i hvert fall sikkert: det hjelper ikke å se an, bite tenna sammen eller vente til det går over. Sånn funker ikke kroppen, beklager. 

 

Det som hjelper, og som er selve nøkkelen, for å redusere...

Les videre...

Er det forskjell på den du er og den du gjerne vil være?

Er det forskjell på den du er og den du gjerne vil være? Hvorfor tror du det er sånn?

Lengter du tilbake til den du var for noen år siden og lurer på hvor du har blitt av?

Ettersom årene går og livet blir fullt av forpliktelser, logistikk og ulike roller som skal fylles, kan det kjennes ut som om du blir litt borte i ditt eget liv. Hvor ble det av smilet, spontaniteten og den sportye utgaven av deg selv? Mellom klesvask, jobbmøter og våkennetter blir det vanskelig å oppdage den livlige jenta du en gang var. 

Dersom du opplever at du er et stykke unna den du vet at du egentlig er, kan det komme av flere ting:

du lever på akkord med dine egne verdier

du har et høyt stressnivå i kroppen

dine ubevisste mønstre har låst seg litt fast for deg

Jeg husker jeg hadde det sånn; jeg kunne ikke komme på når jeg lo sist gang eller når jeg hadde kjent på overskudd og...

Les videre...

Hvordan si mer nei?

"Hva tenker de andre om meg dersom jeg sier nei til dette?"

Maria var utslitt. Hun hadde hele livet dekket andres behov, levd opp til deres forventninger og sagt ja til alt fordi hun orket ikke tanken på at venner, familie eller kollegaer ikke skulle like henne lenger. For hvem var hun da, uten andres bekreftelse?

Å takke nei til en kveld med venninner, gå forbi en tigger på gata uten å gi noe, eller si til sjefen at du ikke kan påta deg flere arbeidsoppgaver. Virker det helt umulig fordi du er redd for hva andre tenker om deg?

Har du tenkt over hvor sliten du blir av å leve livet ditt etter hva andre behøver og forventer av deg? Et stadig jag etter andres bekreftelse og anerkjennelse gjør det vanskelig å slappe av og stressnivået øker. 

Maria hadde bestemt seg for å gjøre en endring. Nå var det slutt på å søke bekreftelse utenfra. Hun var klar for...

Les videre...

Hvordan kan mindre stress forandre hverdagen?

Kanskje kan du kjenne deg igjen: Det topper seg, lunta blit kort og det smeller. Også kommer den dårlige samvittigheten for at du gikk over streken. 

 

Det er helt naturlig at det skjer. Når du lever med mye stress, inni og utenpå, så vil kroppen være på hugget hele tiden og lunta blir kortere. 

 

Den gode nyheten er at ved å dempe stresset du har inni deg og løse opp i det som kjennes fastlåst, vil du kunne håndtere hverdagen på en helt annen måte. I tillegg vil du kunne bruke mer humor, se andre løsninger, ta ting som det kommer og takle at alt ikke går som planlagt. Og vi kan vel være enige om at dette vil gjøre hverdagen mye lettere?

 

Når kroppen din finner ro og hvile, vil den også gi deg bedre konsentrasjon, tilstedeværelse og glede. Da blir det lettere å være kreativ og vise alle de gode sidene du har, men som kanskje...

Les videre...

Dette må du gjøre for å få en god hverdag!

Sommerferien er over og hverdagen er tilbake.

 

La meg dele med deg hva jeg ønsker for deg denne høsten. Kanskje kan det virke uoppnåelig å få en hverdag med mindre stress, eller kanskje ikke. Uansett, så vil jeg dele dette med deg!

 

Jeg vet at du kjenner på press, forventninger og krav fra mange kanter. Familie, jobb, samfunnet ber deg om å strekke til på så mange steder samtidig og det kan føles overveldende. Kanskje til og med umulig. 

 

La meg dele med deg hvor du kan starte for å finne balansen, energien og roen til å ha en hverdag som er god for deg!

 

Du må starte med deg selv!

 

Hva betyr det, tenker du kanskje? Skal jeg bli mer egoistisk?

 

Nei, egoistisk er jeg ikke redd for at du blir. Men du trenger å komme mer i  kontakt med deg selv, det som er viktig for deg og det du trenger. Uten å sammenligne deg med andre og uten å...

Les videre...

Mammavettreglene

Vi har regler for hvordan vi skal oppføre oss i trafikken eller på fjellet. Men hva med en av de mest krevende og ansvarsfullle oppgavene i livet, nemlig mammalivet?

Jeg vil dele "Mammavettreglene" mine meg deg. Disse vil minne deg på hva du skal fokusere på for å ha et mammaliv som er godt for deg:

1. Meld fra hvordan du har det. Husk at ingen andre kan gjette seg til hvordan du har det. Det er så viktig at du er ærlig med deg selv hvordan det står til, slik at du kan ta deg selv på alvor. 

2. Tilpass ambisjonsnivå etter dine egne verdier og dagsform. Legg bort sammenligningen med andre og legg lista litt lavere for hva som er godt nok for deg og dine. Husk at alle er forskjellige og at alle har sine utfordringer.

3. Ta hensyn til egne behov. Lytt til deg selv og det du trenger. Selv om du er mamma, så er det viktig at du husker på det du trenger for å ha det bra. Da vil du også...

Les videre...

Tips til en god sommerferie

Er du klar for ferie, eller har du kanskje allerede kommet i gang med avbrekket?

 

Kanskje kjenner du på blandede følelser for å være sammen med familien i flere uker, ta hensyn til svigers eller forholde deg til mange ulike behov?

 

Her kommer noen tips til hvordan du kan få en god sommerferie, selv om du har flere å ta hensyn til: 

 

Kjenn etter hva du trenger for å ha det bra og del det med de du har rundt deg

 

Bestem deg for å legge bort den dårlige samvittigheten og vær til stede

 

La være å sammenligne deg med andre. Vi er forskjellige og har ulike behov. Gjør det som er best for deg og dine!

 

Syns du det er vanskelig å legge bort stresset og nyte ferien din?

Jeg har laget et gratis webinar som heter "Tre steg til en stressfri hverdag". Der deler jeg mine beste tips til hvordan du kan være mer til stede og dempe stress. Webinaret er...

Les videre...

Hva er Enneagrammet?

Hva er Enneagrammet?

Enneagrammet har røtter flere tusen år tilbake og har elementer fra bl.a. de store verdensreligionene, filosofi og moderne psykologi.

Enneagrammet viser oss våre ubevisste mønstre, som vi gjentar gjennom livet vårt, samt motivasjonen bak disse mønstrene. Mange opplever at disse mønstrene ikke alltid fungerer like godt og kjenner på behovet for å skape endring. Det kan være vanskelig å finne sin vei videre på egenhånd. Men Enneagrammet viser oss hva som er veien ut av det som føles fastlåst og vanskelig. I tillegg lærer Enneagrammet oss om hvor forskjellige vi er, noe som kan være nyttig i alle relasjoner.

 

Hvordan kan Enneagrammet hjelpe å redusere stress?

Ved å oppdage dine ubevisste mønstre og motivasjonen som ligger bak, vil du forstå mer av hvorfor du kjenner deg sliten og stressa. I tillegg vil Enneagrammet...

Les videre...

Tid til å gjøre ingenting

Setter du av tid i timeplanen din til å gjøre ingenting?

Det høres kanskje litt rart ut, men det er veldig viktig at du setter av noe tid til å ikke gjøre noe som helst.

Og grunnene til det er ganske mange. For ved å ha såkalt “ubunden” tid eller tid som ikke er fylt opp med avtaler, gjøremål, arbeidsoppgaver eller aktiviteter, så vil du kunne både kjenne på:

  • økt energi og overskudd
  • mer ro inni deg
  • mer kreativitet
  • mer inspirasjon
  • du blir i litt bedre humør
  • du sover bedre
  • du får bedre helse

Lista er ganske lang over fordeler ved å ta pauser og ved å rett og slett gjøre ikke noe.

Å gjøre ikke noe høres kanskje umulig ut, men eksempler på å gjøre ingenting kan være: å sitte ute i sola med en kopp kaffe uten å høre på noe, la humla suse eller gå en tur i skogen uten noen...

Les videre...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.