Hva er symptomer på stress?

Hva er symptomer på stress?

 

Har du noen gang googlet: “hva er symptomer på stress”? Lista over potensielle symptomer på stress er ganske lang. Du kan kanskje kjenne deg igjen i stive muskler, anspenthet, vondt i kroppen, vondt i hodet, kjeven, nakke, skuldre, armer eller rygg?

Kanskje du sliter med fordøyelsen eller at du har vanskeligheter med å sove? Kanskje har du opplevd at det er vanlig for deg å bli gravid eller andre ting som kan være symptomer på stress?

 

Jeg sier ikke at disse symptomene alltid handler om stress, men at det kan gjøre det. Hvis du kjenner deg igjen i flere av disse, så kanskje det er lurt å kjenne litt etter om du lever med et høyt stressnivå. 

 

Stress trenger ikke bare å handle om at du har det travelt. Det kan handle om tanker, følelser, erfaringer eller mønstre du har som du repeterer igjen og igjen, som gjør at du blir sliten, tappet for energi, som gjør at du ikke trives og som kanskje gjør at du føler deg overveldet av din egen hverdag. 

 

Det å faktisk bli bevisst på hvilke symptomer kroppen din viser deg, kan være veldig viktig. Det å faktisk stoppe opp, kjenne litt etter, kanskje være ærlig om hvordan du egentlig har det og hva kroppen din kanskje prøver å fortelle deg. Kanskje har den prøvd å forteller deg det lenge og at du har forsøkt å overse det? Kanskje du tenker at “dette går over snart”, biter tennene sammen og går på med krom nakke også går det ikke over. 

 

Hva gjør dette med deg over tid?

 

Hvis ikke du tar symptomene dine på alvor så er jeg redd at de etterhvert vil bli sterkere. Det kan gjøre deg alvorlig syk, gå utover både psykisk og fysisk helse, relasjonene dine, arbeidskapasiteten din og kanskje gjøre at du over lengre tid må ta en alvorlig og skikkelig pause fra alt sammen. Kanskje er du der allerede eller kanskje har du vært der før?

 

Veldig mange av de jeg møter i Det lille pusterommet har gjentatte ganger opplevd å måtte ta pauser fra jobben, bli sykemeldte og trekke seg tilbake for å forsøke å hente seg inn igjen. Dette har de gjort flere ganger over lengre tid, men de merker at de samme symptomene kommer igjen og igjen. 

 

Det kan være et signal om at du må gjøre noe annet, at ikke det holder å bare ta en liten pause for så å gå på igjen. Fordi vi har en tendens til å repetere det samme mønstret igjen og igjen og kroppen vil da reagere på samme måte, og kanskje muligens enda sterkere, for å forsøke å få deg til å lytte til den og ta den på alvor. 

 

Det er nettopp da det kan være fint å ta imot litt hjelp og kanskje prøve noe du ikke har gjort før. Det er derfor jeg startet Det lille pusterommet og det er derfor jeg ønsker å nå ut til deg som kjenner deg igjen i dette. Fordi jeg vet at det går an å skape en endring. Det går an å få den hjelpen som skal til for at du skal få brutt opp i det mønsteret og for at du skal få gjort de endringene som skal til slik at du kan finne mer ro og slippe å ha alle disse symptomene. 

 

For det er ikke meningen at du skal gå rundt å ha fysiske plager, psykiske plager, at du skal føle deg sliten, ha kort lunte, ikke være den mammaen som du egentlig ønsker å være for barna dine, ikke være noe særlig hyggelig partner, ikke ha noe å gi til de rundt deg, kanskje ikke være noe glad i deg selv heller. Det er ikke meningen. 

 

 

Vil du motta tre videoer med mine beste tips til hvordan du kan redusere stress? Ta quizen "Er du stressa" og få videoene rett i din innboks de tre neste dagene. Helt gratis! Du finner quizen her: https://www.detlillepusterommet.no/quizen-er-du-stressa-1 

  

Maren Kvalvaag-Toven

Coach, Det lille pusterommet

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.