Tid til å gjøre ingenting

Setter du av tid i timeplanen din til å gjøre ingenting?

Det høres kanskje litt rart ut, men det er veldig viktig at du setter av noe tid til å ikke gjøre noe som helst.

Og grunnene til det er ganske mange. For ved å ha såkalt “ubunden” tid eller tid som ikke er fylt opp med avtaler, gjøremål, arbeidsoppgaver eller aktiviteter, så vil du kunne både kjenne på:

  • økt energi og overskudd
  • mer ro inni deg
  • mer kreativitet
  • mer inspirasjon
  • du blir i litt bedre humør
  • du sover bedre
  • du får bedre helse

Lista er ganske lang over fordeler ved å ta pauser og ved å rett og slett gjøre ikke noe.

Å gjøre ikke noe høres kanskje umulig ut, men eksempler på å gjøre ingenting kan være: å sitte ute i sola med en kopp kaffe uten å høre på noe, la humla suse eller gå en tur i skogen uten noen forstyrrelser; legge merke til lyder, lukter og hva du ser rundt deg. Rett og slett bare være tilstede i øyeblikket.

Dette vil kunne være med på å fylle deg opp, lade batteriene, hjelpe deg til å koble ut, men også kanskje hjelpe deg til å løse utfordringer, bli mer kreativ, få inspirasjon til å fortsette og gi deg viktig påfyll.

Du har kanskje opplevd at hvis du står fast i et eller annet, en utfordring, et eller annet du ikke helt vet hvordan du skal løse, også har du gått deg en tur og  så kan løsningen vise seg ?

Ved å gi deg selv dette lille pusterommet,  får du muligheten til både å bearbeide ting, men også til å skape noe nytt. Det kan jo være av stor verdi både for deg personlig, men også kanskje jobben din eller relasjonene dine. 

Å sette av tid til å gjøre ingenting er  viktig for å skape en balanse i hverdagen, slik at ikke dagene dine bare fylles med neste punkt på lista di eller at du må videre, eller hele tiden prestere og levere.

Hvis dette er ukjent for deg og kanskje virker litt rart så har jeg lyst til å oppmuntre deg til å teste det ut. Sett av litt tid i dag, kanskje bare ti minutter, til å sette deg ute og ta en liten pause i løpet av arbeidsdagen, kanskje gå deg en liten kveldstur eller gjøre noe annet som får deg til å koble litt av og som får tankene dine til å bare svirre litt uten at det trenger å ha noe større mål eller mening.

Mitt beste verktøy for å finne ro og være til stede her og nå er meditasjon. Jeg har laget et minikurs i meditasjon til deg. Der får du alt du trenger for å komme i gang. Du kan lese mer om minikurset her: https://www.detlillepusterommet.no/meditasjon

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.