Mine beste tips for bedre søvn

Mine beste tips for bedre søvn

 

I dag skal du få mine beste tips til hvordan du kan få bedre søvn. Kanskje er du en av de som sliter med å gå å legge deg om kvelden, kanskje syns du det er vanskelig å finne ro når du først har lagt deg eller kanskje blir du forstyrret i løpet av natten?

  • Uansett grunnen til at du sover dårlig eller for lite, så finnes det noen tips som du kan bruke for å få mer og bedre søvn:God søvn starter lenge før du legger hodet på puta. Med det mener jeg at du for eksempel kan se på kostholdet ditt, hva du spiser og drikker i løpet av dagen og hvordan dette påvirker deg. For eksempel sukker og koffein kan påvirke deg negativt og gjøre at du sliter med å sove. Mange drikker mye kaffe og tenker at de ikke blir særlig påvirket av det, men har du testet ut hva som skjer dersom du kutter ned på det? Kanskje finner du en annen form for ro?
  • Det vil hjelpe deg å sette av tid til hvile i løpet av dagen. Dersom kroppen din lærer seg å hvile og å slappe av ordentlig i løpet av dagen, vil det være lettere for den å finne hvile når du skal sove. Vansker med å sove eller vansker med å sovne igjen når du først har våknet, kan være et symptom på at du lever med mye stress og at nervesystemet ditt er i ubalanse. Den balansen må gjenopprettes igjen, og det kan du gjøre ved blant annet å sette av tid til hvile. Meditasjon, mindfullness eller en tur i naturen er eksempler på hvordan du kan roe ned kroppen sånn at den vil kunne slappe av og føle seg trygg igjen. 
  • Gode rutiner i forhold til søvn er viktig. Det er mange som anbefaler det å legge seg  og stå opp til samme tid, og i den grad du kan påvirke det, vil jeg absolutt anbefale deg dette. I tillegg så går det kanskje an å se på alternative løsninger. Mange med små barn vil oppleve det umulig å sove lenge nok om morgenen, de styrer ikke hvor mye de blir vekket gjennom natten osv. Det du kan styre er når du legger deg om kvelden. Så hva med å legge deg litt tidligere og få noe av den gode, tunge søvnen som kommer ofte før midnatt? Dette kan utgjøre en stor forskjell og kanskje gjøre at du tåler bedre å bli vekket tidlig eller i løpet av natten. Kanskje verdt å prøve?
  • Rutiner knyttet til stimuli er viktig å se på. Dette handler om hvor mye tid du bruker på skjerm i løpet av dagen. Sitter du mye på telefonen eller har du kanskje til og med telefonen eller andre skjermer med i senga så dette er det siste du gjør du legger deg?  Det stimulerer deg på en måte som gjør deg våken og som kan gjøre det vanskelig for deg å sovne og å sove godt i løpet av natta. Så det å unngå bruk av skjerm rett før du legger deg og kanskje også i løpet av dagen kan være et viktig tips å teste ut.
  • Miljøet du sover i er viktig å bli bevisst på. Det å holde det kjølig, mørkt og ikke minst stille kan være veldig viktig. Legg til rette for at du kan sove godt i løpet i natten, iallfall så langt det lar seg gjøre. Så finnes det i tillegg ulike hjelpemidler som også kan fungere. Det finnes for eksempel tyngdedyner som vil hjelpe deg å roe ned kroppen, eteriske oljer, både som kan smøres på kroppen eller ha i en diffuser på rommet, kan være med på å roe deg ned og finne søvnen. 

 

Jeg håper noen av disse tipsene var nyttig for deg. Ta gjerne kontakt med meg dersom du ønsker noen flere tips eller innspill til hvordan du kan finne mer hvile, roe ned mer i hverdagen eller om det er noe du ønsker å snakke med meg om. Du kan nå meg på [email protected] eller gå inn på detlillepusterommet.no og les mer om hvem jeg er og hva jeg kan hjelpe deg med. 

God natt og sov godt!
 
 
Maren Kvalvaag-Toven, coach og gründer av Det lille pusterommet

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.