#mammalivet 2020

#mammalivet 2020

 

 

#mammalivet, en hashtag med 370 000 treff på Instagram. 370 000 bilder som beskriver mammalivets ulike sider, i alle fall de sidene som tåler dagens lys.

 

Hvordan går det med mammalivet ditt? Sånn helt ærlig?

 

Kanskje tenker du at du ikke fikser det like bra som alle andre. Kanskje biter du tenna sammen og tenker at du skal også klare dette her; med fasaden på plass, jobb, hus med Instavennlig interiør, hjemmelaget mat og en veltrent kropp. Kanskje er du dødssliten og fatter ikke hvordan alle andre får det til?

 

Og kanskje kjenner du på dårlig samvittighet når du for en gangs skyld gjør noe for din egen del? Føler du deg som tidenes egoist hvis du setter av noen minutter til noe som bare er godt for deg?

 

Og så kommer kanskje tanken om at mammaen din aldri klaget, fikset alt og aldri var sliten. Mammaene på 80-tallet hadde til og med barna hjemme, de. I hvert fall for en lengre periode enn det som er vanlig nå. Men er du så sikker på at det bare var idyll da?

 

#mammalivet 2020 er heftig. 80-tallsmammaene hadde verken e-poster som plinget inn 24/7, en stadig påminnelse fra alle kanter om hvor fit du kan se ut timer etter fødsel, eller sosiale medier som til enhver tid minnet dem på alt alle andre fikk til så perfekt hele tida.

 

Pling! sier det og du griper automatisk etter telefonen for å sjekke hva som er nytt nå, eller hva sjefen forventer av deg til i morgen.

 

Og jammen meg skal ikke barna både kunne lese, turne og være kaptein på fotballaget før skolestart. Puh!

 

Det blir for mye, vet du. Mange kvinner møter veggen, blir sykemeldt og kjenner på en marginal selvfølelse. Hele pakka med karriere, familie og fasade blir for mye for mange.

 

Det går an å stoppe opp og leve litt saktere. Det er mulig å ta valg som er gode for deg selv. Det er lov til å ta andre avgjørelser enn det naboen tar. Og det er faktisk hjelp å få for å styrke selvfølelsen, slik at du står støtt i deg selv og det livet du velger å leve.

 

Vi får ikke vært mammaer i en annen tid enn nå. Men det går an å gjøre denne tiden til din, slik at du kan se tilbake på #mammalivet 2020 som en periode der du tok vare på deg og dine – uten verken dårlig selvfølelse eller samvittighet.

 

Maren Kvalvaag-Toven

Mamma, coach og gründer av Det lille pusterommet

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.