Hva har du behov for?

Hva har du behov for for å ha en hverdag som du trives med?
 
Hva trenger du for å ha det bra? 
 
Er dette spørsmål som du syns er vanskelig å svare på? Kanskje har fokuset ditt vært mer på hva alle andre trenger, hva alle andre har behov for, eller hva de forventer av deg?
 
Dersom du tenker mye på jobben din, på familien og barna eller på andre du har rundt deg så er det ikke så rart at du syns det er vanskelig å kjenne etter hva dine behov er. Dine ønsker, behov og følelser har kanskje blitt litt borte på veien. 
 
 
 Jeg har lyst til å oppfordre deg til å ta frem dette spørsmålet: Hva trenger du?
 
Hva er godt for deg, hva er det som fyller på hos deg og hva skal du gjøre mer av for å få en hverdag du trives med? Dette kan kanskje virke uoverkommelig å svare på hvis du er sliten, hvis du er stressa, hvis du over lengre tid har hatt mer fokus på alle andre enn deg selv. Da kan det hende du trenger litt tid på å øve deg på å svare på dette spørsmålet. Det er også et tegn på at det er nettopp det du skal gjøre og at dette er viktig.
 
For ved å stille deg selv dette spørsmålet, ved å svare ærlig på det og ved å øve opp bevisstheten rundt det å faktisk fokusere på hva du trenger, så vil du kunne ta bedre vare på deg selv. Du vil også kunne være med å forme hverdagen din i større grad, slik at du også får dekket dine behov.
 
For selv om du kanskje både har en viktig jobb, at du har en familie å ta vare på, så betyr ikke det at du og dine behov ikke er viktige.
 
 
Så ved å starte med å stille deg selv spørsmålet: Hva trenger jeg? Ved å begynne å skrive det ned vil du tydeliggjøre det for deg selv og samtidig også anerkjenne at du er viktig. 
 
Min oppfordring til deg i dag er å se verdien i at du skal ta vare på deg selv. Ved å gjøre det, så vil du også ha mer å gi til de du har rundt deg. 
 
Jeg ønsker deg en hverdag hvor du kan være mer tilstede, hvor du kan anerkjenne deg selv og det du trenger for å ha det godt. Det starter med spørsmålet: Hva trenger du for å ha det bra?
 
Vil du få daglige tips og inspirasjon til en hverdag med mindre stress? Følg Det lille pusterommet på instagram her: https://www.instagram.com/detlillepusterommet/
 
 
Maren Kvalvaag-Toven
Coach og familieterapeut
Det lille pusterommet

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.