Hvorfor og hvordan skal du lytte til kroppen?

 

Hvorfor og hvordan skal du lytte til kroppen?

 

Å lytte til kroppen handler om å fange opp signalene kroppen sender til deg. I gode perioder er ikke dette vanskelig. Hvis kroppen er full av energi, overskudd og du føler deg bra, trengs det ikke mye hjelp eller trening på å fange opp disse signalene. Da trenger du heller ikke å være så bevisst på dem.

 

La oss si du er sliten, har lite energi og overskudd, humøret svinger og kanskje du har hatt det slik en stund?

 

Da er det viktig og bli bevisst på hva kroppen formidler og at justere deretter. Dette er viktig fordi at symptomene og signalene kroppen gir, ofte er en indikator på et behov for endring. Kroppen er skrudd sammen på en finurlig måte som gjør at den sier ifra dersom noe ikke er som det skal. Da er din oppgave å fange opp, tolke og forstå dette.

 

For at du skal klare å fange opp kroppens signaler er det viktig å ta deg selv på alvor, anerkjenne det som kommer og ta hensyn til det.

 

Kanskje kjenner du deg igjen i følelsen om å ha vondt et sted, at ting ikke kjennes ut som de pleier eller at du har vært tom for energi en stund, men du biter tennene sammen i håp om at det gir slipp av seg selv?

 

Saken er den at kroppen ofte starter i det små, med et lite signal om at noe ikke er som det skal være. Dersom du ikke lytter til det, må kroppen bli tydeligere og snakke høyere. Hvis du fortsatt ikke lytter, blir kroppen nødt til å skrike ut.

 

Dette kan få konsekvenser som å kjenne seg deprimert, utbrent eller en form for psykisk eller fysisk sykdom. Hva som slår ut er individuelt, noen kjenner det mest fysisk, mens andre kjenner at det går mer ut over den psykiske helsa. Uansett må du ta det på alvor.

 

For at du faktisk skal klare å fange opp signalene, er det ikke bare viktig å anerkjenne dem, men også ha nok ro til å merke at de er der. Dersom du holder et høyt tempo med fokus på alt som skulle vært gjort og forventes av deg, vil det være vanskelig å i det hele tatt få med seg at kroppen skulle ha noe å si. Derfor er dette noe du må sette av tid til. Du må ta deg en pause og få kjent ordentlig etter. Da vil kroppens signaler komme tydeligere frem for deg.

 

Dersom noe skulle dukke opp må det tas på alvor og du må justere slik at du kommer deg tilbake dit man skal. Kanskje er dette noe du trenger hjelp til? Kanskje en annens blikk kan hjelpe deg til å utvide perspektivet og se nye muligheter?

 

Desto lengre du venter, desto mer krevende blir det å hente seg inn igjen. Ved å ta kroppens signaler på alvor kan du forebygge en rekke helseplager; både fysiske og psykiske.  

 

Finner du det utfordrende å roe ned og trenger du hjelp til å finne tid til pauser? Jeg anbefaler deg å komme i gang med meditasjon. For å hjelpe deg i gang har jeg laget et minikurs i meditasjon, der du får alt du trenger. Du kan lese mer og melde deg på minikurset her: https://www.detlillepusterommet.no/meditasjon

 

Maren Kvalvaag-Toven

Coach

 

 

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.