Mammavettreglene

Vi har regler for hvordan vi skal oppføre oss i trafikken eller på fjellet. Men hva med en av de mest krevende og ansvarsfullle oppgavene i livet, nemlig mammalivet?

Jeg vil dele "Mammavettreglene" mine meg deg. Disse vil minne deg på hva du skal fokusere på for å ha et mammaliv som er godt for deg:

1. Meld fra hvordan du har det. Husk at ingen andre kan gjette seg til hvordan du har det. Det er så viktig at du er ærlig med deg selv hvordan det står til, slik at du kan ta deg selv på alvor. 

2. Tilpass ambisjonsnivå etter dine egne verdier og dagsform. Legg bort sammenligningen med andre og legg lista litt lavere for hva som er godt nok for deg og dine. Husk at alle er forskjellige og at alle har sine utfordringer.

3. Ta hensyn til egne behov. Lytt til deg selv og det du trenger. Selv om du er mamma, så er det viktig at du husker på det du trenger for å ha det bra. Da vil du også være en enda bedre mamma for barna dine.

4. Vær forberedt på at det kan komme tøffe dager og at det er normalt. Å bli mamma kan føles overveldende og altoppslukende. Det er helt normalt å kjenne seg sliten, utmattet og maktesløs. Det betyr ikke at det er noe galt med deg. Ingen opplever at alle dager er fantastiske og det er lov til å være ærlig om det du opplever som vanskelig.

5. Ta med nok mat, drikke og utstyr som du trenger for å ha det bra i hverdagen. Husk å gi deg selv nok og næringsrik mat og drikke i hverdagen. Det er ikke bare barna dine som trenger dette, så sørg for at du får det du trenger av påfyll. 

6. Ta gode valg for deg og dine. Gjenkjenn ytre press og trangen til å sammenligne seg med andre. Vær bevisst på det som er viktig for deg og din familie. Ikke la deg påvirke av valgene andre tar eller hvordan andre løser sin hverdag. Vær tro mot deg selv.

7. Bruk magefølelsen din og gjør det som er best for deg og barnet. Det finnes utallige råd og tips der ute til alle de spørsmål du måtte ha om mammalivet. Men ingenting slår din egen magefølelse og det du opplever at fungerer for ditt barn. Husk at ingen kjenner barnet ditt bedre enn deg.

8. Det er ingen skam å hvile. Du trenger hvile og det betyr ikke at du er svak, at du ikke fikser mammarollen eller at du er en dårlig mamma. Gir du deg selv hvile, vil du ha mye mer å gi og du vil oppleve overskudd og mestring.

9. Spar på kreftene og be om hjelp. Be de du har rundt deg om hjelp. Det er så viktig at du tar vare på deg selv og energien din og at du slipper til de som støtter deg i livet ditt. Dersom du ikke har noen som kan hjelpe deg, oppsøk hjelp fra profesjonelle. Det er ikke meningen at du skal bære alt ansvaret alene. 

 

Hvilken av disse mammavettreglene vil du teste ut?

Del med meg ved å sende en e-post: [email protected]

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.