Hva forventer du av deg selv?

Hva forventer du av deg selv? 

 

I hverdagen din, hvor legger du lista for hva som er godt nok?

Forventer du at du skal prestere hundre prosent på alle områder til enhver tid? Kanskje sammenlikner du deg med de rundt deg som ser ut til å få til alt så veldig bra og tenker at du må strekke deg lengre, gjøre mer eller klare enda flere ting enn det du allerede gjør?

 

Kjenner du at du blir sliten av å sjonglere disse ballene i lufta hele tiden? Har du tenkt over hvor mye du faktisk forventer av deg selv? Skal målet være å være perfekt og få til alt på alle områder?

Eller går det an å tenke at du skal møte deg selv med litt mer raushet og anerkjennelse og stille litt lavere krav til deg selv, kanskje legge lista litt lavere? For hva ville skjedd hvis du kanskje ikke hadde så høye forventninger til deg selv?

Hva hadde skjedd hvis du hadde tålt å gi deg selv rom for å senke skuldrene litt, ikke strekke til på alle områder hele tiden og ikke tenke at perfekt skal være målet, for er det egentlig realistisk? Finnes det noen der ute som lever livet sitt perfekt på alle områder? Det å legge lista for høyt og å ha urealistiske forventninger til deg selv vil jo påvirke hverdagen din på mange måter.

Det kan gjøre at du aldri blir fornøyd med deg selv, det kan gjøre at du får dårlig selvfølelse, at du blir veldig sliten og at du hele tiden jager mot noe som kanskje du aldri vil nå. For du vil vel aldri bli helt fornøyd hvis du tenker at perfekt er målet, eller hvis du tror at du må si ja til alt du blir spurt om, hvis du tenker at du hele tiden skal leve opp til det du ser for deg at andre forventer av deg?

Stemmer det at de rundt deg forventer at du skal være på topp hele tiden? Hvis ikke;  hvorfor skal du forvente det av deg selv? Kanskje jeg kan komme med en liten utfordring til deg: Hva er det verste som kan skje hvis du legger lista litt lavere for deg selv? Hvis du senker kravene litt? Hvis du tåler at ikke alt går på skinner og er perfekt hele tiden, hva skjer da?

Kan det hende at du vil kjenne på mer ro, at du vil få en bedre selvfølelse, kjenne på mer tilfredshet og oppleve at livet handler om mer enn bare det å strekke til på alle arenaer?

Kjenn litt etter hva det kunne gjort for deg, hvordan det hadde påvirket hverdagen din og hva det ville betydd for deg å kunne leve et liv med litt senkede skuldre, klappe deg selv litt oftere på skulderen og tenke at “du gjør så godt du kan og det er mer enn godt nok”.

Hvis du kjenner deg igjen i dette og du har et indre jag som gjør deg sliten og som kanskje minner deg på at du alltid kan gjøre ting enda bedre, så er det kanskje et viktig signal om at du lever med mye stress?

Så hvis du har lyst til å lære hvordan du kan redusere stress i din hverdag, få noen gode tips og noen konkrete verktøy i forhold til hvordan du kan senke skuldrene litt, være litt god mot deg selv og gå mot en hverdag med mer ro, så har jeg lyst til å invitere deg hjertelig velkommen til webinaret "Tre steg til en stressfri hverdag". Webinaret er gratis og ferdig innspilt, så du kan se det når og hvor du vil. Du melder deg på webinaret her: https://www.detlillepusterommet.no/pl/2147558944

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.