Tips til deg som har hjemmekontor

Har du hjemmekontor?

Kanskje opplever du at skillet mellom jobb og fritid har blitt litt utvisket? Eller kanskje du kjenner deg stressa og føler at sjefen din eller kollegaer eller andre  samarbeidspartnere forventer at du skal være tilgjengelig hele tiden?

Da har jeg lyst til å komme med noen tips til hvordan du kan gjøre noen små justeringer for å få en arbeidsdag som fungerer bedre for deg.

1) Lag en struktur for dagen. Ha faste arbeidstider og et fast tidspunkt, som du bestemmer deg for på forhånd, til å legge vekk jobben din. Husk at hvis du hadde vært på arbeidsplassen din, der hvor du jobber til daglig, så hadde du helt naturlig avsluttet arbeidsdagen for å dra hjem. Forsøk å gjør det samme selv om du jobber hjemmefra. Dersom du har mulighet så vil jeg anbefale deg til å sitte et sted litt skjermet, kanskje ikke midt i stua eller på kjøkkenet, sånn at du ikke blir minnet på rot eller arbeidsoppgaver, husarbeid, oppvaskmaskinen som piper eller andre ting som kan forstyrre deg og som gjør det vanskelig for deg å være konsentrert. Hvis du har mulighet: skap et sted hvor du jobber og hvor du ikke gjør noe annet enn å jobbe.

2) Bestem deg for at du ikke skal gjøre husarbeid i arbeidstiden. Kanskje det går an å sette på en vaskemaskin før du begynner å jobbe eller å rydde ferdig på kjøkkenet før du starter arbeidsdagen, men bestem deg for at ikke du skal drive å gjøre husarbeid i løpet av arbeidsdagen. Dette handler litt om at du, for det første skal være konsentrert, men også fordi at du skal skille litt på hva som er jobb og hva som er privat for å hjelpe deg til å holde den strukturen som vi snakket om i det første tipset. 

3) Legg inn pauser. Husk at hvis du hadde vært på jobben din så hadde du snakket litt med kollegaer ved kaffemaskinen, i gangen eller du hadde hatt lunsjpause, og det er ingenting som tilsier at du ikke trenger disse pausene når du jobber hjemmefra. Kanskje du trenger de mer en noen gang? Nettopp fordi du sitter alene, fordi at ingen minner deg på det så krever det at du bestemmer deg for at du skal prioritere å ta pauser i løpet av dagen. Pauser er kjempe viktig med tanke på konsentrasjon, få bevegegelse i løpet av dagen, du blir mer effektiv når du jobber og det er også med på å dempe stress. Husk at pausene skal være annet enn det du gjør på jobben. Altså, en pause skal ikke være å scrolle på telefonen eller surfe på internett eller gjøre noe annet som stimulerer deg på samme måte som når du jobber. Ta helt fri fra digitale medier og få en ordentlig god pause. Kom deg gjerne ut i frisk luft, gå en tur, snakk med en kollega på telefonen om noe annet enn jobb eller kanskje dere kan gå en tur sammen og snakke med hverandre underveis? 

Gjør noe som gjør at du kobler av og gjør noe helt annet enn det å jobbe. 

Jeg ønsker deg en fin dag på hjemmekontoret!

 

Vil du motta ukentlige tips til en hverdag med mindre stress? Meld deg på mitt nyhetsbrev her: https://www.detlillepusterommet.no/nyhetsbrev

 

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.