Er du introvert eller ekstrovert?

Er du introvert eller er du ekstrovert?
 
Kanskje du sitter som et stort spørsmålstegn nå, la meg forklare. Vi er skapt forskjellige. Vi har ulike sider, egenskaper, preferanser og utfordringer. En del av vår personlighet handler om hvordan vi lader opp, hvordan vi får energi, hva vi trenger å fylle på med og hvor vi har det best/hvor vi trives best. 
 
Det å være introvert betyr bl.a. at at du trenger tid for deg selv, å lade batteriene på egenhånd og at du kan bli tappet av å være sosial hele tiden. Det å faktisk forstå det om deg selv og anerkjenne at det er en side ved deg selv som både er helt lov å ha og at det er en viktig side å ta hensyn til, kan være veldig avgjørende hvis du ønsker å redusere stress. 
 
Dersom du er ekstrovert så er du motsatt, da trenger du å være sammen med andre mennesker og du lader i sosiale sammenhenger, så det å være mye alene kan kjennes tungt og du trenger å treffe andre for å lade batteriene. 
 
Vi lever i en tid hvor det å være ekstrovert ofte blir ansett som både mer sosialt akseptert, lettere for omgivelse å forholde seg til og også litt lettere å snakke åpent om. Mens det å være introvert og trekke seg tilbake er ikke like anerkjent og like vel ansett. Det betyr ikke at dette ikke er viktig på ta hensyn til, snarere tvert imot. 
 
Å bli kjent med seg selv og å forstå hvordan du er skrudd sammen blir veldig viktig.
 
Personlig gjorde jeg denne oppdagelsen ganske sent i livet. Jeg har bestandig vært veldig utadvendt, lett kommet i kontakt med folk og lett fått meg venner. Men etter at jeg ble mamma og særlig da jeg skulle bli mamma for andre gang, så forsto jeg at jeg trenger masse tid for meg selv. 
 
Den erkjennelsen hadde veldig mye å si i forhold til hvilke valg jeg har tatt senere og hvordan jeg nå lever livet mitt. Hvis ikke jeg hadde oppdaget det eller hvis ikke jeg hadde anerkjent denne siden ved meg selv, så tror jeg at jeg hadde slitt med å komme meg tilbake til hverdagen etter at jeg ble utbrent. 
 
Ved å leve slik du tenker andre forventer av deg, si ja til alt, eller være veldig sosial, kan tappe deg for energi dersom det egentlig ikke er det du trenger. 
 
Ved å bli kjent med deg selv, ved å forstå disse sidene ved deg selv, kan være et viktig skritt på veien til en hverdag hvor du trives med, hvor du kjenner på glede og overskudd. 
 
 
Ta gjerne kontakt med meg på [email protected] hvis du har lyst til å dele med meg hva du fikk ut av denne videoen eller hvis du fikk noen spørsmål du har lyst på svar på.
 
Så må du huske det at du er god nok akkurat sånn som du er. Introvert eller ekstrovert - det spiller ingen rolle. Det viktigste er å sette pris på den du er, å være glad i deg selv, anerkjenne din personlighet og både dine gode og dine utfordrende sider!

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.