Hvorfor er det så vanskelig å gjøre det du vet er bra for deg?

helse livsstil stress Dec 29, 2021

Hvorfor er det så vanskelig å gjøre det du vet er bra for deg?

 

Du vet at det er bra for deg å sove nok, trene, spise sunt og stresse mindre. 

 

Hvorfor er det da så innmari vanskelig å gjøre alt dette?

 Jeg tror det finnes mange grunner til at dette blir vanskelig, la meg dele tre av grunnene med deg:

 

1) Det er uvant.

Du er vant til å tenke på alle andre, følge opp forpliktelser, forventninger og behovene til de du er glad i og jobber sammen med. Vel og bra. 

Men selv om du ikke har vært vant til å prioritere deg selv frem til i dag, betyr ikke det at du ikke kan gjøre det nå. Start i det små med å gi deg selv det du vet at du trenger mer av. Og dersom du ikke aner hva det kan være; start med å bli bevisst på hva det er! Dette kan øves opp og vaner kan endres. Det tar bare litt tid.

 

2) Du tenker at du må gjøre deg fortjent til det som er godt for deg. 

Dersom du kjenner deg igjen i dette, opplever du kanskje å stadig havne nederst på to-dolista di og at dine behov blir skjøvet på, fordi andre ting blir viktigere. Jeg ønsker å utfordre tanken om at du må gjøre deg fortjent til å ta vare på deg selv. Rett og slett fordi du, i kraft av å være menneske, fortjener å ha det godt. Og derfor må deg og det som er bra for deg være like selvsagt som alt annet du prioriterer i hverdagen. 

 

3) Du er stressa og overveldet. 

Når du er sliten og stressa, blir det vanskelig å se muligheter til å gjøre mer av det som er bra for deg. Dette er helt naturlig og kommer av at kroppen din er i overlevelsesmodus. Da prioriterer den bare det som er nødvendig for å overleve. Ved å dempe stresset, vil det bli lettere å se hvordan du kan få plass til mer av det som gjør deg godt. 

Vil du på tips og inspirasjon til hvordan du kan gå hverdagen i møte med mindre stress? Se webinaret "Tre steg til en stressfri hverdag". Webinaret er ferdig innspilt, så du kan det se når og hvor du vil. Det erså klart helt gratis og du melder deg på her: https://www.detlillepusterommet.no/pl/2147554032

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.