Hva er stress?

helse mammalivet stress Dec 07, 2020

Hva er stress?

 


Når du hører ordet stress tenker du kanskje på en som har det travelt, en som løper hit og dit og aldri setter seg ned. Dette kan være stressende, men i avgrensede perioder kan dette gå helt fint.

 

Problemet oppstår hvis du lever med et høyt stressnivå over tid. Mange tror at stress kun handler om ting du kan se fra utsiden som hvor mye du har å gjøre eller tempoet man gjør det i. Realiteten er at stress ofte oppstår av inni deg.

 

Du kan ha dårlig samvittighet for noe, en dårlig selvfølelse eller et tankekjør som ikke gir slipp. Det er mange eksempler på hvordan stress oppstår og bare du kan vite hvordan det kjennes for deg. 

 

Stress handler ofte om et ønske om å befinne seg et annet sted eller i en annen situasjon enn den man står i for øyeblikket. Dette kan skape stressende tanker som “jeg må huske å..”, “jeg skulle ha..”, “dette må jeg gjøre etterpå..”.

 

For å kunne dempe stresset dette gir, er du avhengig av å være tilstede i øyeblikket du befinner seg i.

 

Tiden vi lever i går fort med et høyt tempo og mange forventninger. Stadig dukker reklamer opp om hva som er best å gjøre, det plinger i telefonen fra folk du aldri rekker å se og sosiale medier viser deg alle andre som får til noe du ikke gjør eller er steder du ikke er. Så kanskje har det aldri vært viktigere å leve i øyeblikket. 

 

Kjenner du deg igjen i dette? Prøv gjerne quizen “Er du stressa?”, som du finner på nederst på denne siden. Den er helt gratis og kan gi deg en oversikt over i hvilken grad du er stresset. Du blir kanskje overrasket over spørsmålene, fordi det sjelden dreier seg om planlegging, struktur eller organisering, slik du kanskje tror.

 

Selv er jeg en person med god struktur, jeg har en godt organisert hverdag og jeg har et realistisk forhold til tid. Likevel møtte jeg veggen og ble utbredt på grunn av stress. For meg handlet det om helt andre ting enn å klare å sjonglere alle ballene jeg hadde i luften eller å planlegge en forutsigbar hverdag. 

 

Hva skaper stress i ditt liv?

 

 

Maren Kvalvaag-Toven

Coach og gründer av Det lille pusterommet

 

 

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.