Det lille pusterommet

Om Det lille pusterommet Hjem Logg inn Blogg Les mer om onlinekurset "Skap en stressfri hverdag" her! Login

Hva er du takknemlig for?

Hva er du takknemlig for? 

 

Visste du at ved å vise takknemlighet og bli bevisst på hva du er takknemlig for så kan du redusere stress? Dette høres kanskje litt rart ut og sammenhengen er ikke sånn helt umiddelbart logisk, men jeg skal forklare deg:

 

Vi har en tendens til å fokusere på alt som skulle vært annerledes, alt som kunne vært bedre, alt vi kunne gjort mer av, endret på, alt om skulle ha vært annerledes i fortiden eller som du ønsker at blir annerledes i fremtiden. Dette i seg selv kan være med på å skape stress, fordi vi hele tiden jager etter noe annet enn det som er her og nå. Det blir vanskelig å finne ro hvis tankene dine hele tiden fokuserer på fortid, fremtid, på ting du kan bli bedre på, ting du skal endre eller noe du ønsker å bli flinkere til for eksempel eller har dårlig samvittighet for eller andre ting. 

 

Så ved å flytte fokus til det som er her og nå, ved å bli bevisst på alt du allerede har, alt du allerede kan være takknemlig for og alt du allerede opplever, så vil du kunne kjenne på større indre ro og mindre stress. Det er ganske logisk egentlig, ikke sant? 

 

Ved å sette dette inn i system og vise takknemlighet i praksis kan ha en kjempe god effekt når du ønsker å redusere stress! En enkel måte å gjøre det på er å hver dag sette seg ned å skrive ned noe du er takknemlig for. Det kan være smått eller stort. Det trenger ikke å handle om de store materielle tingene eller de store hendelsene i livet. Det kan dreie seg om den gode koppen med kaffe som du koser deg med, en hyggelig morgen med familien, at sola skinner, kanskje du har sovet godt i natt eller at du er frisk, hva vet jeg? 

 

Det er uendelige mange ting å være takknemlig for selv når man har det tøft. Det kan kanskje kjennes vanskelig hvis du er veldig sliten, kanskje du er syk, har hatt en tøff periode, kanskje du er utbrent eller på annen måte har det litt vanskelig nå, så kan det kanskje kreve noe ekstra av deg å finne de tingene å være takknemlig for, men jeg tørr å påstå at de er der likevel. Kanskje nettopp det å lete litt etter og finne de småtingene som kan bety noe for deg i hverdagen likevel kan hjelpe deg til å oppdage enda fler. 

 

Det er ofte sånn at det vi fokuserer på og det vi er bevisst på, det finner vi ofte mer av.

 

Jeg husker den gangen jeg kjøpte min første bil. Jeg kjøpte meg en rød Toyota Corolla, den var skikkelig gammel, men det var min første bil og jeg husker at fra den dagen så så jeg røde Toyota Corolla’er overalt! Det var helt merkelig, jeg følte plutselig at hele verden hadde rød Toyota Corolla. Det var selvfølgelig ikke tilfelle, men jeg var så bevisst på det og jeg var så fokusert på det at jeg oppdaget det uansett hvor jeg var. Ganske fascinerende og det er bare et lite banalt eksempel på hvordan fokuset vårt faktisk gjør at vi oppdager mer av det samme. 

 

Ved å sette av et par minutter hver dag til å skrive ned to, tre, fire ting som du kjenner at du er takknemlig for, enten på starten  eller på slutten av dagen, du velger det som måtte passe deg. Gi deg selv muligheten til å oppdage små ting som du er takknemlig for. Gjennom en uke, en måned eller et år, så vil den lista bli ganske lang over ting som du er takknemlig for og ved å skrive det ned så blir dette også tydelig for deg og du kommer tilbake til det og blir enda er bevisst på hvor mye du har i livet ditt å være takknemlig for. 

 

Jeg sier ikke at det å være takknemlig løser alle problemer eller gjør at du aldri vil ha det vanskelig, slitsomt eller være syk igjen, men jeg er ganske sikker på at det kan berike livet ditt, at det kan utvide perspektivet ditt og hjelpe deg til å oppdage flere små gylne øyeblikk, personer, situasjoner, følelser, hendelser som gjør at hverdagen din blir god for deg og som også gjør at du kan redusere stress. 

 

Kjenner du at dette vil du ha mer av, ønsker du en hverdag der hvor du virkelig er tilstede og oppdager å bli bevisst på alt du har og alt du får oppleve? Kanskje du også ønsker å sette ned tempoet litt, leve litt saktere og skape pusterom i hverdagen din? Da har jeg lyst til å komme med en invitasjon til deg:

 

Mandag 25.januar så starter “Fem dager til et stressfritt 2021” hvor vi i fem dager møtes i en lukket Facebook-gruppe og hvor jeg kommer til å guide deg gjennom øvelser, gi deg masse inspirasjon og hjelp til å starte dette året med mindre stress. Vi kommer til å snakke mer om takknemlighet andre temaer som er helt sentrale og som kommer til å hjelpe deg i gang til en hverdag med mindre stress og mer ro. 

 

Så hvis du kjenner at du ønsker mer av dette så er du hjertelig velkommen til å delta. Du kan melde deg på HER! Det er selvfølgelig helt gratis og jeg gleder meg masse til å tilbringe fem dager sammen med deg. Det blir liggende opptak av alle livesendingene i Facebookgruppa,  så skal du få sett alt selv om du ikke kan være med live. 

 

I mellomtiden, hva er du takknemlig for i dag? Sett deg ned og skriv ned allerede nå og kjenn litt etter hva det gjør med deg. 
 
 
 
Maren Kvalvaag-Toven
Coach, Det lille pusterommet

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.