Hvordan håndterer du en dårlig dag?

Hvordan håndterer du en dårlig dag?

 

Vi har dem alle sammen. En dårlig dag, en dårlig uke, en dårlig periode. Kanskje svingende dagsform?

 

Det er helt normalt og alle sammen kan kjenne på at noen dager er bedre enn andre. Spørsmålet mitt til deg i dag er: Hvordan håndterer du det, hvordan snakker du til deg selv og  hva tenker du om det å ha en dårlig dag?

 

Går du fort i det sporet der du sier til deg selv “Åh, skjerp deg, ta deg sammen! Du har ikke noe å klage over, du må bite tennene sammen og stå i det!”

Slår du deg selv litt i hodet og sier “Det er så typisk deg å ikke tåle noen ting, du blir så fort sliten og alle andre fikser det jo så bra."

Eller møter du deg selv med forståelse, anerkjennelse og kjærlighet?

 

For hva ville du gjort hvis det var en du var glad i? En god venn eller en annen som du setter stor pris på som hadde en dårlig dag?

 

Hvordan hadde du møtt denne personen? Kanskje det kan bli en inspirasjon til hvordan du møter deg selv neste gang du har en dårlig dag? Dersom du møter deg selv med negative ord, med avvisning og en holdning om at du må ta deg sammen, så lurer jeg på om du syns at det hjelper?

 

For hva gjør det med deg å snakke sånn til deg selv?

 

Jeg tror at det egentlig bare gjør ting litt verre og at du får dårligere selvfølelse, blir mer sliten og i alle fall ikke får tatt tak i det som kanskje ligger bak den dårlige dagen. Fordi dersom du snur på det og heller sier til deg selv “det er helt greit, alle har en dårlig dag”, hva ville skjedd da?

 

Kanskje du trenger å ta litt hensyn til deg selv, kanskje du skal ta kroppen din og følelsene dine på alvor? Går det an å sette ned tempoet, legge vekk noe, prioritere litt mer tid til det som fyller på og tenke at “det går bra om jeg har en dårlig dag”. Hvordan ville det vært hvis du hadde møtt deg selv på den måten?

Hva ville det gjort for humøret ditt, energien din, den psykiske og fysiske helsen din og ikke minst stressnivået ditt?

For hvis du møter deg selv med litt mer anerkjennesle, mer forståelse og kjærlighet, vil du kunne erfare at det reduserer stress, du finner mer ro og du blir mer glad i deg selv.

At du anerkjenner deg selv og tar deg selv på alvor er en viktig del av det å finne mer ro i hverdagen. Så hvordan skal du møte deg selv neste gang du har en dårlig dag?

Kanskje du kan bestemme deg, nå når du ser denne videoen, hvordan du skal møte deg selv neste gang du kjenner at du ikke har det så bra. At du kanskje er sliten eller at du har andre tegn på at du ikke har en så veldig god dag.

 

Kjenner du deg igjen i at du har en stemme inni deg som stadig minner deg på at du burde skjerpa deg, tatt deg sammen, vært annerledes, vært bedre, gjort mer, kutta ut kanskje med det du holder på med?

Kjenner du at selvfølelsen din er dårlig, den er tynnslitt og veldig skjør? Blir selvfølelsen din ofte preget av det som skjer rundt deg? Andres reaksjoner, andres tilbakemeldinger eller din egen stemme som stadig snakker deg selv ned?

Da har jeg lyst til å invitere deg til 30 min gratis online coaching. Da kan jeg dele mer med deg hvordan du kan komme i gang med å styrke selvfølelsen. Du bestiller tid her: https://www.detlillepusterommet.no/bestill

Ønsker du å motta videoer med mine tre beste tips for å redusere stress?

 

Ta quizen "Er du stressa?" Du får resultatet umiddelbart og de tre påfølgende dagene vil du motta videoer med mine beste tips til hvordan du enkelt kan redusere stress. Det er så klart helt gratis!

Ta quizen her!
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod midlertidig incididunt ut labore og dolore magna aliqua.